nagybalazs
 
saját képek
ősök képei
édesapám, Nagy Károly
nagyapám, Baji József
linkek
kapcsolat
rólam
 

édesapám, Nagy Károly képeihez >>>

Édesapám, Nagy Károly

Édesapám egy Békés megyei faluban, Köröstarcsán született, 1942-ben. Korán elkerült a szülői háztól, Békéscsabán végezte az építőipari technikumot.

Az iskola elvégzése után Győrben, a Betontépítő Vállalatnál talált munkát, és hamarosan már építésvezetőként dolgozott. Ezt követően - már édesanyámmal - 1966-ban Ajkán telepdtek le ahol előbb a Közületi Szolgáltatónál, majd a Városgazdálkodási Vállaltnál dolgozott, mint mélyépítés vezető.

Olyan, a város életét, és mai arculatát meghatározó munkák kivitelezése kötődik nevéhez, mint például a Lőrintei-tó, a Csónakázó-tó, a városi strand- és uszoda, valamint a város szinte összes útja és közműve a 70-es és 80-as években.

Nagy kedvvel fotózta az épülő, átalakuló Ajka bontásra ítélt részeit, és a helyükre emelt épületeket. Szintén kedvelt témája volt a mélyépítések dokumentálása.

Róla gyermekkorában szinte nem készült fénykép, hiszen szegény családban nőtt fel. Ez őt nagyon frusztrálta, ezért elhatározta, hogy rólam a lehető legtöbb fotót készíti. Így, hála neki, gyermekkoromról több albumnyi fénykép őriz emlékeket.

Sajnos korán távozott közülünk, de emléke és képei tovább élnek bennünk....

édesapám, Nagy Károly képeihez >>>